Specifikacije:

  • Čipset: procesor Qualcomm®Snapdragon™ 808 s X10 LTE
  • Zaslon: 5,5-inčni Quad HD IPS Quantum Display (2560 x 1440, 538 ppi)
  • Memorija: 32GB eMMC ROM, 3GB LPDDR3 RAM / utor za microSD
  • Kamera: glavna 16 MP s F1.8 otvorom blende / OIS 2.0 / prednja 8 MP s F2.0 otvorom blende
  • Baterija: 3,000 mAh (odvojiva)
  • Operacijski sustav: Android 5.1 Lollipop
  • Dimenzije: 148,9 x 76,1 x 6.3 – 9,8 mm
  • Težina: 155 g
  • Mreža: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
  • Povezivost: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1LE / NFC / USB 2.0

 

Nasljednik izvrsnog LG G3 je predstavljen.

 

Kamera uređaja LG G4 ima otvor blende objektiva od F1.8, rijetko prisutan na pametnim telefonima, koji propušta 80 posto više svjetlosti koja dolazi do senzora slike nego na telefonu LG G3. Uz inovativnu kameru tu je i novi IPS Quantum Display koji je u svakom pogledu bolji od Quad HDzaslona predstavljenog na uređaju G3. Dizajn kućišta Slim Arc i grafičko korisničko sučelje potvrđuju da LG G4 utjelovljuje prilagođenost korisniku. LG je posebnu pozornost obratio na materijale korištene pri izradi svog najnovijeg flagshipa.

 

LG G4 je dostupan u 6 prekrasnih boja prave kože ručne izrade. Korišten je proces biljnog bojenja, stara tradicionalna metoda koja podrazumijeva da stručni majstori proizvode i boje kožu. Boje kože na uređaju G4 su bogate, s toplim tonovima koji izgledaju vjerodostojno i mijenjaju se tijekom vremena. G4 je dostupan i s drugim verzijama stražnjeg poklopca: bijeli koji nalikuje keramici i dolazi s 3D uzorcima, u metalik sivoj koji podsjeća na kovano željezo te u atraktivnoj zlatnoj inačici.

 

Dizajn telefona LG G4 definira Slim Arc, koji se proteže duž cijelog kućišta, te suptilno zakrivljeni zaslon. Slim Arc ne pruža samo estetske prednosti – ovaj koncept je zaslužan za 20 posto veću trajnost u usporedbi s ravnim pametnim telefonima pri padovima na površinu zaslona i osigurava veću udobnost i sigurnost pri držanju uređaja u ruci.Dizajn kućišta reflektira se i na korisničko sučelje koje uključuje jednostavnu, prirodno intuitivnu grafiku. Boje ikona su življe, a ikone imaju zaobljene rubove, što je u skladu s dizajnom Slim Arc. Štoviše, widget Smart Notice automatski mijenja svoju pozadinu i boju teksta na temelju slike koju je korisnik izabrao za početni zaslon.LG je za LG G4 dizajnirao kameru od 16 MP za snimanje predivnih fotografija, čak i u uvjetima osvjetljenja koji nisu idealni. Kamera ima otvor blende F1.8 koji propušta 80 posto više svjetlosti do senzora. LG je poboljšao performanse pri niskoj razini osvjetljenja i zahvaljujući tehnologiji OIS 2.0,koja udvostručuje performanse poboljšane tehnologije OIS+ širenjem razine stabilizacije slike s jednog na dva stupnja na X i Y osi te dodavanjem treće osi po prvi put.